Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn alom verkrijgbaar en worden vaak ingenomen om de gezondheid te ondersteunen, ook bij ziekte en herstel. Veel mensen die met kanker geconfronteerd worden slikken voedingssupplementen. De redenen zijn divers: nevenwerkingen van behandelingen tegengaan, herstel bevorderen, herval voorkomen, enzovoort. Toch zijn supplementen niet altijd zo onschuldig als ze lijken. Ook is de informatie rond de werking en effectiviteit vaak tegenstrijdig of onvolledig.

Daarom biedt Stichting tegen Kanker al 10 jaar (sinds 2015) wetenschappelijk onderbouwde informatie aan rond 25 veel gebruikte voedingssupplementen.

Vandaag vind je hieronder een geüpdate versie van veel gebruikte voedingssupplementen. Wij danken hiervoor onze partner CEBAM / Gezondheid en Wetenschap die met veel deskundigheid een literatuurstudie heeft uitgevoerd naar recent onderzoek rond de betreffende supplementen en deze informatie toegankelijk heeft gemaakt voor een breed publiek.

Hier vind je een overzicht van de voor– en nadelen van de meest gebruikte voedingssupplementen. We raden (kanker)patiënten aan om enkel voedingssupplementen te nemen als de behandelende arts ze aanbeveelt, na het vaststellen van een tekort.

         

Ben je niet op de goede plaats?