Levenslopen van Stichting tegen Kanker 2023

Levenslopen van Stichting tegen Kanker 2023

Halfweg al meer dan een miljoen euro ingezameld!

Van april tot juni vonden 14 Levenslopen plaats in Brugge, Dour, Bergen, Leuven, Hasselt, Seraing, Eigenbrakel, Durbuy, Moeskroen, Wezet, Geldenaken, Neteland, Eupen en Waterloo. Levensloop is een initiatief van Stichting tegen Kanker, die mensen met of na kanker in de bloemetjes zet en geld inzamelt voor wetenschappelijk kankeronderzoek en lokale projecten. In totaal namen dit voorjaar al 14.589 mensen deel.

In het voorjaar waren 713 teams en 1774 Vechters, mensen met of na kanker, op de afspraak. Samen zamelden zij meer dan een miljoen euro in! Schitterende resultaten dus, die een boost geven aan het enthousiasme van de organiserende comités en een extra motivatie zijn voor de organisatoren van de Levenslopen die vanaf september zullen plaatsvinden.

Tot alles bereid om de strijd tegen kanker te ondersteunen

Een van de talrijke deelnemers was Jarno Gysens, een 22-jarige sportcoördinator, die niet minder dan 100 km aflegde tijdens de Levensloop van Hasselt. Tijdens de Levensloop van het Neteland, wisten 8 leerlingen van het Kardinaal Van Roey-Instituut zich te onderscheiden door 24 uur te wandelen en zo de opbrengstteller van hun gemeente fors aan te zwengelen!

En dat is niet alles! Naast de Levensloop-evenementen gingen sommigen andere sportieve uitdagingen aan ten voordele van Stichting tegen Kanker. Dat was het geval voor Maxime Delmée, gedurende drie jaar voorzitter van de Levensloop van Aarlen. Hij heeft een passie voor trail en ultra trail en ging de uitdaging aan om 400 km af te leggen. Als dat geen mooie manier is om passie en overtuiging te combineren. Christophe Simon, communicatieverantwoordelijke van de Levensloop van Aarlen, beklom dan weer de Mont Blanc. Het ging hier in de eerste plaats om een persoonlijke uitdaging, maar ook om een mooie manier om aan te tonen dat niets onmogelijk is en dat met passie en gedrevenheid dromen en doelstellingen werkelijkheid kunnen worden.

Jack Desille, tot slot, heeft het plan opgevat om binnenkort een afstand van niet minder dan 523 km (De Panne > Luik) af te leggen!

Geïnspireerd door al deze sportieve uitdagingen? Wie wil, kan nog deelnemen aan een Levensloop tijdens het tweede deel van het seizoen vanaf september.

Steun aan lokale projecten

Met het geld dat tijdens de Levenslopen wordt ingezameld ondersteunt Stichting tegen Kanker heel wat lokale projecten die rechtstreeks bijdragen aan het welzijn van patiënten en hun naasten.

In 2023 gaat het om 26 lokale projecten voor een totaalbedrag van € 177.995.

In het ASZ Aalst bijvoorbeeld, steunt Stichting tegen Kanker een project rond intimiteit en seksualiteit van kankerpatiënten. De ziekte en de behandelingen kunnen immers zowel fysiek als emotioneel wegen op het seksuele leven van de patiënten, die zullen moeten wennen aan veranderingen. Haaruitval, bijkomen of vermageren zijn gevolgen die de bovenhand kunnen halen en de patiënt zal nood hebben aan meer begrip, warmte en intimiteit. Voor anderen kan seksualiteit veel betekenen tijdens deze periode.

In de Clinique Saint Luc de Bouge (Namen) steunt Stichting tegen Kanker dan weer een project rond het gebruik van een virtual reality-bril met een hypno-relaxerend vizier met een Levensloop-grant. Het project biedt patiënten een gevoel van sedatie of relaxatie met het voordeel dat er geen medicijnen bij te pas komen wat een innovatieve benadering van welzijn betekent.

Alle projecten 2023 zijn terug te vinden via deze link.

Bekende Belgen als enthousiaste peters en meters

Naast de fantastische teams van vrijwilligers en organiserende comités zetten ook bekende Belgen zich in als peters en meters van de Levensloop-events. Onder hen: Sven Van Thourenhout, Sandra Bekkari, Livia Dushkoff, Jesper Fredberg (RSC Anderlecht), Ives Serneels (Belgian Red Flames), Thierry Hazard, Les Gauff, Isabelle Hauben, Patricia Millis, Emma Meesseman (Belgian Cats), Ann Van den Broeck (actrice) en heel wat anderen!

Het seizoen van de Levenslopen is nog maar halfweg en herneemt in september. Wie nog wil deelnemen aan een van de events van deze hartverwarmende solidariteitsbeweging, vindt alle info op de website www.levensloop.be.

Andere RESSOURCES