Vanillepudding met gember

Vanillepudding met gember

Deze pudding met vanille en een vleugje gember is een eenvoudig en smaakvol dessert dat het eetlust kan stimuleren. Licht verteerbaar maar voedzaam, ideaal voor mensen met kanker die kampen met vermoeidheid of smaakveranderingen.

Ingrediënten

  • 1 zakje pudding (zonder koken)
  • 500 ml volle melk
  • 10 g verse gember (1 el)

Voorbereiding

Basis bereiden: Giet de 500 ml koude volle melk in een grote kom. Volle melk zorgt voor een romige textuur en een hoger energiegehalte.
Pudding toevoegen: Voeg de inhoud van het puddingzakje toe aan de melk. Klop stevig gedurende één minuut tot het poeder volledig is opgelost en het mengsel glad is.
Gember mengen: Rasp de verse gember fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Gember geeft een frisse toets en kan helpen bij misselijkheid. Klop nog enkele seconden om de gember goed te verdelen.
Verdelen: Giet het mengsel in vier kleine kommetjes of glaasjes. Zo is het dessert makkelijk te serveren en te bewaren.
Koelen: Zet de pudding minstens 10 minuten in de koelkast. Dankzij de instantbereiding stijft het snel op.
Serveren: Serveer goed gekoeld. Voor extra smaak kan je een beetje ahornsiroop of gekonfijte gember toevoegen, afhankelijk van de voorkeur en tolerantie van de patiënt.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tip : Je kunt de rest van de gember gebruiken in gratin dauphinois, thee, een marinade voor brochettes en yoghurt.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Zin in een ander zacht en kruidig dessert ? Probeer dan zeker deze perencake met vanille en gember, ook aangepast aan de voedingsbehoeften van mensen met kanker.

Meer inspiratie