Deze "gember drink" is eenvoudig, verfrissend en zit boordevol voordelen. Je kunt hem warm, lauw of koud drinken, afhankelijk van je voorkeur. Dankzij de misselijkheidsremmende eigenschappen van gember is deze drank ideaal voor mensen met kanker, vooral bij spijsverteringsproblemen of vermoeidheid.

Alcoholvrij aperitief

Sap

Tijdens een kanker
Ingrediënten
- 4 koffielepels rietsuiker
- Het sap van 4 citroenen (of 4 sinaasappelen als je dat verkiest)
- 4 takjes munt
- 4 stukjes verse gemberwortel
- Licht sprankelend water (enkel voor de koude versie, anders kraantjeswater of water uit de fles)
Voorbereiding
Schil de gemberwortel en snijd 3 à 4 dunne plakjes. Pers de citroenen (of sinaasappels) uit. Spoel de muntblaadjes af.
Doe de munt, rietsuiker en gemberplakjes in een glas of kop. Plet de ingrediënten lichtjes met de achterkant van een lepel om de aroma’s vrij te maken.
Giet het citroen- of sinaasappelsap erbij en blijf zachtjes pletten zodat de smaken goed mengen.
Voor een warme versie: voeg kokend water toe, laat enkele minuten trekken en laat afkoelen tot de gewenste temperatuur.
Voor een koude versie: voeg goed gekoeld licht bruisend water toe.
Deze drank wordt best meteen opgedronken. Indien je hem bewaart, doe dit dan in een afgesloten recipiënt in de koelkast (max. +7 °C) en niet langer dan één dag. Roer goed om of mix lichtjes voor gebruik.
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Probeer ook onze appel en gember punch, een fruitige en verkwikkende drank die perfect past bij dit recept.