Wortelroomsoep

Wortelroomsoep

Een lichte soep die je zowel warm als koud kunt eten. Room met een hoog vetgehalte kan immers zwaar op de maag liggen en de misselijkheid verergeren.

Ingrediënten

  • 6 wortelen
  • Gejodeerd zout
  • 200 ml room met 19% VG
  • 1 aardappel
  • Pepermunt
  • 1 ui
  • Peper van de molen

Voorbereiding

Schil de aardappelen, de ui en de wortelen. Snij de wortelen en aardappelen in schijfjes. Hak de ui in grove stukken.
Doe alles in een kookpot en vul voor 3/4 met water. Laat een goed halfuur koken op laag vuur, tot de groenten zacht zijn.
Mix en voeg de room toe. Breng op smaak met 1/2 blokje groentebouillon of peper.
Verwarm een tweede keer gedurende 3 minuten terwijl je blijft roeren. Schep dan in borden.
Versier met een paar muntblaadjes.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Meer inspiratie