Rijke velouté met bloemkool en brie

Rijke velouté met bloemkool en brie

Dit makkelijke recept is een ideale volwaardige maaltijd bij intense vermoeidheid.
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 2 kleine bloemkolen
  • 4 aardappelen van gemiddelde grootte
  • 2 tl kurkuma
  • 4 el dikke room
  • 2 stukken brie zonder korst (ongeveer 120-140 g)
  • Olijfolie, peper, zout

Voorbereiding

Verwijder de basis van de bloemkolen, verdeel in roosjes en spoel zorgvuldig af. Schil en spoel de aardappelen, snij in stukken. Verhit 1 el olijfolie met de kurkuma in een snelkookpan, voeg de kleine bloemkoolroosjes en de aardappelen toe, zet alles onder water en kook 10 min onder druk.
Voeg de room en de in kleine stukjes gesneden brie toe aan de warme soep, mix goed tot je een velouté bekomt (als je de soep te dik vindt, voeg dan wat water of melk toe om aan te lengen), kruid met peper en zout (indien nodig) en dien onmiddellijk op.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Bewaartips :

Bewaar ze maximaal 3 dagen goed afgedicht in de koelkast (temperatuur lager dan 7 °C). Klop de soepen voor het opdienen nog eens goed op.

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer

Meer inspiratie