Kalfsblokjes met aubergine en gember

Kalfsblokjes met aubergine en gember

Gember staat erom bekend misselijkheid tegen te gaan. Hij ontspant de verteringsspieren.

Ingrediënten

  • 600 g kalfsfilet
  • 4 ml water
  • Verse oregano
  • 2 aubergines
  • 8 aardappelen
  • 10 ml olijfolie
  • 15 g verse gember

Voorbereiding

Stap 1: Was de aubergines en snij er de uiteinden af. Snij de aubergines in blokjes. Leg de stukken in een kookpot. Doe er de olie en na 5 minuten ook het water bij. Laat 15 minuten sudderen op laag vuur. Rasp de gember boven de kookpot. Snij het vlees in blokjes, voeg die toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Stap 2: Schil en was de aardappelen. Doe de aardappelen in een kookpot en zet onder water. Om te controleren of ze gaar zijn, prik je erin met een scherp mes. Als je het er gemakkelijk weer uit kunt trekken, zijn ze gaar. Anders zal je ze nog enkele minuten langer moeten laten koken. Hak de oregano fijn en strooi over de aardappelen. Serveer op een bord.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tips

  • Je kunt de gember ook nog voor andere gerechten gebruiken.
  • Je kunt de aardappelen vervangen door rijst, tarwe, quinoa of iets anders.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Download de receptenboek

Meer inspiratie