Couscous met rode biet & omelet met broccoli

Couscous met rode biet & omelet met broccoli

Gemakkelijk te maken en aangenaam om te eten. Dit gerecht is zowel koud als warm lekker.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 250 g rode bieten, gekookt
  • 2 kopjes griesmeel
  • 12 diepgevroren roosjes broccoli
  • 10 ml olijfolie

Voorbereiding

Stap 1: Doe het griesmeel in een kom en giet er een straaltje olijfolie bij. Roer met een vork om de olie gelijkmatig te verdelen. Breng het water aan de kook, giet een volume gelijk aan dat van het griesmeel in de kom en meng alles. Laat 5 tot 10 minuten zwellen. Mix de rode bieten. Leg een vormpje op een bord en schep er ongeveer 1 cm gemixte biet in. Schep er dan een laagje griesmeel van zo'n 5 cm op.
Stap 2: Doe de diepgevroren broccoli in een kookpot met kokend water en laat 10 minuten koken. Giet af. Klop twee eieren los in een kom en kruid naar smaak met zout en peper. Verhit een pan met antiaanbaklaag met wat olijfolie in. Giet er de losgeklopte eieren in en garneer de helft van de omelet met de helft van de broccoli. Steek de spatel onder het niet-belegde deel en klap de omelet toe. Herhaal deze stappen voor de tweede omelet. Snij de omelet vlak voor het serveren in twee.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tip

In de supermarkt vind je ook instant-griesmeel in een handig zakje.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Download de receptenboek

Meer inspiratie