Wortelroomsoep

Wortelroomsoep

Deze romige wortelsoep is een eenvoudig, smaakvol en troostrijk gerecht. Ze kan zowel warm als koud worden geserveerd en is dankzij haar zachte textuur en milde aroma’s bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij misselijkheid of vermoeidheid.

Ingrediënten

  • 6 wortelen
  • Gejodeerd zout
  • 200 ml room met 19% VG
  • 1 aardappel
  • Pepermunt
  • 1 ui
  • Peper van de molen

Voorbereiding

Om het wortelroomsoep te beginnen, schil de wortelen, aardappel en ui. Snijd de wortelen en aardappel in schijfjes en snipper de ui grof.
Doe alle groenten in een grote kookpot en vul deze voor driekwart met water. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de groenten goed gaar zijn.
Mix alles tot een gladde, romige soep. Voeg de room en het halve bouillonblokje toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm nog 3 minuten op laag vuur terwijl je roert. Serveer warm of koud, afhankelijk van het seizoen. Werk af met enkele blaadjes pepermunt voor een frisse toets.

OPGELET: Dit wortelroomsoep is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Probeer ook onze rijke velouté met bloemkool en brie, een andere zachte en voedzame soep om mee af te wisselen.

Meer inspiratie