Ice cheesecake met gember, limoen en honing

Ice cheesecake met gember, limoen en honing

Een heerlijk festival van smaken! Je kunt de taart ook in de koelkast plaatsen in plaats van in de diepvriezer, maar dan zal je agaragar moeten toevoegen (voor 4 porties = 1 mokkalepeltje agaragar - Voor 8 porties = 1 tl agaragar)
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 300 g verse kaas
  • 300 ml room
  • 150 g boter
  • 200 g petits-beurres
  • 75 g honing
  • 50 g verse gember
  • 2 limoenen

Voorbereiding

Mix de koekjes.
Laat de boter smelten.
Roer de boter onder de verkruimelde koekjes.
Bekleed de bodem van de taartvorm met dit mengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Plaats in de koelkast.
Klop de room in een kom onder de verse kaas en rasp er dan de gember over.
Doe er de honing en het limoensap bij en blijf kloppen.
Giet deze bereiding over de koekjesbodem.
Plaats 4 uur in de diepvriezer.
Haal uit de vorm en dien koud op.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Meer inspiratie