Ice cheesecake met gember, limoen en honing

Ice cheesecake met gember, limoen en honing

Een fris en romig dessert dat de smaakpapillen prikkelt, zelfs bij smaakverandering. Deze cheesecake combineert de pittigheid van gember, de frisheid van limoen en de zachtheid van honing in een verfrissend en voedzaam ijsje.
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 300 g verse kaas
  • 300 ml room
  • 150 g boter
  • 200 g petits-beurres
  • 75 g honing
  • 50 g verse gember
  • 2 limoenen

Voorbereiding

Verkruimel de koekjes fijn met een keukenrobot of door ze in een zak te pletten met een deegroller. Smelt de boter op een zacht vuur en meng met de koekkruimels. Bekleed de bodem van een ronde taartvorm met dit mengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.
Klop in een grote kom de room samen met de plattekaas tot een glad mengsel. Voeg de geraspte gember toe, gevolgd door de honing en het limoensap. Meng alles goed door elkaar tot een luchtige massa.
Giet het mengsel voorzichtig op de koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Plaats de vorm minstens 4 uur in de diepvriezer tot het geheel stevig is.
Haal de cheesecake enkele minuten voor het serveren uit de vriezer. Laat lichtjes ontdooien en snijd in porties. Serveer fris, eventueel met een schijfje limoen of een beetje extra honing.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Zin in een ander fris dessert ? Probeer dan ook onze citroen- of limoenijs – een licht en verkwikkend alternatief, ideaal bij misselijkheid of verminderde eetlust.

Meer inspiratie