Deze limoensorbet is een licht, verfrissend en natuurlijk zuur dessert. Het is ideaal voor mensen met kanker, vooral bij misselijkheid of verminderde eetlust. Het recept is eenvoudig en vereist slechts enkele ingrediënten. Je hebt geen ijsmachine nodig om ervan te genieten.

20 MIN. + 3 U. KOELTIJD

Desserten en snacks

Vegetarisch

Gezond recept

Herfst

Lente

Winter

Zomer
Ingrediënten
- 3 onbehandelde (bio) citroenen, of 5 limoenen
- 4 potjes natuuryoghurt
- 2 eiwitten
- Suiker naar smaak
- Mespuntje zout
Voorbereiding
Boen 4 limoenen goed schoon onder warm water en droog ze af. Rasp de schil fijn (vermijd het witte deel) en pers het sap uit.
Doe de yoghurt in een kom. Voeg het sap en de geraspte schil van de 4 limoenen toe. Zoet naar smaak. Klop het geheel 3 minuten op lage snelheid met een elektrische garde.
Klop de eiwitten met een snufje zout tot ze stevig zijn, maar niet droog. Spatel ze snel door het yoghurtmengsel.
Giet het mengsel in een geschikte bak en zet het in de vriezer. Na 1 uur, wanneer het ijs begint te bevriezen, roer je het los met een vork of garde om ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit één à twee keer tijdens het invriezen.
Pers de laatste limoen uit. Verdeel het ijs over goed gekoelde kommetjes en besprenkel met een beetje vers limoensap net voor het serveren.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Probeer ook onze limoenshake, een romige en frisse drank, ideaal bij vermoeidheid.