Muffins van ei, courgette & tijm

Muffins van ei, courgette & tijm

Tijm gaat misselijkheid tegen en is een natuurlijk krampstillend middel. Je mag er twee porties per dag van eten.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 5 ml water
  • Peper van de molen
  • 2 eieren
  • 2 el gruyèrekaas
  • Een beetje bloem
  • 10 tijmblaadjes
  • Gejodeerd zout

Voorbereiding

Was de courgettes en snij er de uiteinden af. Schil ze en snij ze in de lengte en breedte in vier zodat je driehoekjes krijgt.
Leg de driehoekjes in een kookpot met een bodempje water (5 ml). Laat 5 minuten sudderen.
Doe een beetje bloem in de vormpjes.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breek de eieren in een kom. Klop ze los en doe er naar smaak peper en zout bij.
Hak de tijmblaadjes fijn. Doe er de gekookte courgettes en tijm bij en roer opnieuw.
Vul de vormpjes met deze bereiding en zet 10 minuten in de oven.
Neem ze uit de oven en strooi de gruyère over de muffins. Om koud of warm op te eten.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tips

  • Je kunt de rest van de tijm gebruiken om thee mee te maken.
  • De courgette kan door een andere groente naar keuze worden vervangen.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Meer inspiratie