Virtueel labobezoek Sophie Lucas

Virtueel labobezoek Sophie Lucas

Dinsdag 20 oktober 2020

Hoe kan de doeltreffendheid van immunotherapie verhoogd worden?

Stichting tegen Kanker organiseert elk najaar bezoeken in een aantal universitaire onderzoekslaboratoria. Daarmee willen we onze donateurs op het terrein laten kennismaken met het dagelijkse werk van de onderzoekers die Stichting tegen Kanker, dankzij uw vrijgevigheid, financieel steunt.

Dit jaar vinden de laboratoriumbezoeken virtueel plaats via Facebook Live. Op die manier kan iedereen op een volkomen veilige manier deelnemen, in lijn met de mogelijk nog geldende gezondheidsmaatregelen en lekker praktisch van thuis uit. (Bekijk hier het volledige webinar, FR => Link leggen naar www.cancer.be pagina)

Dinsdag 20 oktober 2020 Professor Sophie Lucas (de Duve Institute – UCLouvain) Hoe kan de doeltreffendheid van immunotherapie verhoogd worden?

Immunotherapie bij kanker is een behandelvorm die bij kankerpatiënten een immuunrespons probeert uit te lokken tegen de tumorcellen. Er is al veel vooruitgang geboekt in dit domein, maar toch reageert slechts een minderheid van de patiënten op de beschikbare immunotherapieën. In ons laboratorium bestuderen we de immuunrespons tegen tumoren, meer bepaald hoe deze respons wordt afgeremd door een bepaald type cel, namelijk de regulerende T-cellen of Tregs.

Andere RESSOURCES