Vanillepudding met gember

Vanillepudding met gember

Dit frisse en lichte nagerecht is de perfecte afsluiter van al je gerechten.

Ingrediënten

  • 1 zakje pudding (zonder koken)
  • 500 ml volle melk
  • 10 g verse gember (1 el)

Voorbereiding

Giet 500 ml koude melk in een kom.
Doe de inhoud van het pakje bij de melk.
Klop 1 minuut.
Rasp de gember boven de kom en klop opnieuw.
Giet de pudding in 4 kommetjes.
Plaats 10 minuten in de koelkast.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tip :

Je kunt de rest van de gember gebruiken in gratin dauphinois, thee, een marinade voor brochettes en yoghurt.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Meer inspiratie