Brochettes met kip, ananas en krieltjes met avocado dip

Brochettes met kip, ananas en krieltjes met avocado dip

Recept Sofie Dumont Een heerlijk BBQ recept dat scoort bij jong en oud! Laat de zon maar schijnen!
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 1 eetklare ananas
  • 800 g krieltjes in de schil gestoomd
  • 600 g kleine kippenborstfilets
  • 2 rode uien
  • 16 witte padenstoelen
  • houten stokjes in water gedrenkt (voorkomt dat ze gaan verbranden op BBQ)
  • MARINADE : 2 el mosterd - 2 el honing - 1 el soja saus - peper - 1 el olijfolie - 1 teen look
  • AVOCADO DIP: 2 avocado’s - 1 potje Griekse yoghurt -1 el olijfolie - sap van 1 limoen en zeste - pezo
  • SALADE: 2 courgettes - 6 abrikozen - pezo - 3 el hazelnoot olie - basilicum- sap en zeste 1 citroen

Voorbereiding

Schil de ananas, snij het hart eruit. Snij het vruchtvlees in gelijke blokjes. Pel de ui, snij ze doormidden en dan in 4. Borstel de paddenstoelen eventueel proper.
MARINADE: Pel look en rasp in een kom. Voeg er de mosterd honing soja en olijfolie bij. Kruid af met peper. Meng er de kippenfilets in. Laat ze minimum 30 min in koelkast marineren.
DIP : Plet alles onder elkaar of mix. Serveer in kommetje.
SLA : Was de courgettes en abrikozen. Snij courgettes in balkjes & de abrikozen in stukjes. Meng er de olie, citroen en fijn gesneden basilicum onder. Serveer in een schaal.
Om samen te stellen: Rol de kippenfilets op. Steek beurtelings alle ingrediënten erop. Bereiding: Gaar rondom rond een kleine 10 min op een BBQ (die geen vlammen meer heeft maar mooi grijs ziet!)
Download de receptenboek

Meer inspiratie