Asperges op z’n Vlaams

Asperges op z’n Vlaams

Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 2 kg witte asperges (of neem groene asperges in plaats van witte : die hoeft u niet te schillen)
  • 4 eieren
  • 4 el 100% plantaardige margarine of olie
  • 6 el water
  • 2 el gehakte peterselie
  • nootmuskaat, peper, zout

Voorbereiding

Kook de eieren hard. Schil de asperges met een dunschiller en stoom of kook ze ongeveer 5 à 10 minuten. Pel en verkruimel de eieren. Kook water, vetstof en kruiden (niet de peterselie) op tot saus. Voeg op het einde pas de peterselie en de eieren toe.
Schik de asperges op een bord en overgiet met de saus. Als hoofdgerecht kunt u dit gerecht serveren met blokjes gekookte aardappel, die ook met een deel van de saus overgoten worden.
Download de receptenboek

Meer inspiratie