Deze mensen staan in voor je (para)medische behandeling in het ziekenhuis. Ter info: medisch personeel stelt diagnoses, paramedisch personeel doet dat niet, maar helpt wel bij je behandeling.
De samenstelling van dat team kan wijzigen. Gelukkig is er tijdens je traject ook een vast gezicht, de oncocoach. De oncocoach:
De oncocoach wordt ook wel de verpleegkundig consulent oncologie of verpleegkundig specialist oncologie genoemd. Vraag je ziekenhuis wie jouw vaste gezicht wordt.
Zit je met praktische vragen? Of heb je het moeilijk en kan je emotionele steun gebruiken? Ook deze mensen of diensten staan dan voor je klaar tijdens je ziekenhuisverblijf:
Een kankerbehandeling combineren met fysiek naar school gaan is voor sommige kinderen moeilijk, soms onmogelijk. Toch is lessen blijven volgen in de mate van het mogelijke goed om twee redenen: de latere terugkeer naar school verloopt er vlotter door én je (kind) houdt de moraal hoog.
Check snel met de school van je kind wanneer en welk attest je moet bezorgen i.v.m. de ziekte en de afwezigheid van je kind. Regels kunnen verschillen van school tot school en van onderwijsnet tot onderwijsnet.
Dan zijn er tal van initiatieven die ervoor zorgen dat je (kind) niet te ver achterop raakt met de leerstof. In België geldt er immers leerplicht voor kinderen tussen 6 en 18 jaar. Over lessen blijven volgen en kanker lees je alles bij ‘School en kanker’. Tijdens een ziekenhuisverblijf zijn er in elk geval deze mogelijkheden:
Meer weten?
Een opleiding (tijdelijk) stopzetten of afmaken via een aangepast traject, het zijn geen gemakkelijke keuzes. Goed om te weten:
Moet je kind opname? Het beste medicijn is samenzijn.
Voor kinderen is het het fijnst als ze bij familie of vrienden terechtkunnen tijdens jouw ziekenhuisverblijf. Heb je niemand binnen je persoonlijke netwerk die je kinderen kan opvangen? Neem dan contact op met: