Kiwi(bes)slaatje

Kiwi(bes)slaatje

Deze kiwisalade is een lichte en verfrissende afsluiter van de maaltijd, of een voedzaam tussendoortje. Ze is rijk aan vitamine C en vezels, en bijzonder geschikt voor mensen met kanker die kampen met smaakveranderingen of vermoeidheid.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 3 bakjes kiwibessen of 4 kiwi’s
  • 4 passievruchten (eventueel)
  • 2 limoenen
  • Vloeibare honing

Voorbereiding

Was de kiwai’s en snijd ze doormidden. Gebruik je gewone kiwi’s? Schil ze dan zorgvuldig en snijd ze in halve schijfjes.
Pers de limoenen uit en besprenkel het fruit met het sap. Voeg een straaltje vloeibare honing toe om de zurigheid te verzachten en de smaken in balans te brengen.
Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Meng dit voorzichtig onder de kiwi’s voor een exotisch accent.
Serveer de salade in een groot wijnglas of een bol glas voor een feestelijk effect. Werk eventueel af met een bolletje ijs of sorbet voor extra verwennerij.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander fruitig dessert ? Probeer dan onze salade van meloen en aardbeien – heerlijk op warme dagen.

Meer inspiratie