Een snel klaar fruitsalade. Dankzij de citroen/limoen en de munt heerlijk verfrissend op een warme dag.

15 MINUTEN

Desserten en snacks

Vegetarisch

Gezond recept

Lente

Zomer
Ingrediënten
- 400 g meloen
- 300 g aardbeien
- Sap van 2 sinaasappelen
- 1 à 2 el citroen- of limoensap
- Enkele blaadjes citroenmelisse of munt
Voorbereiding
Neem een uithollepel die gebruikt wordt voor het maken van 'pommes parisiennes', en maak kleine bolletjes van het vlees van de meloen. Was de aardbeien, ontdoe ze van hun staart en droog ze af.
Snijd ze in kleine stukken.
Schik de vruchten op borden of in schaaltjes.
Meng het sinaasappelsap met het citroen- of limoensap. Giet dit mengsel over de vruchten. Garneren met versnipperde citroenmelisse of muntblaadjes. Koud serveren.