Kipfilet met pistachenoten en sinaasappelsalade

Kipfilet met pistachenoten en sinaasappelsalade

Dit zomerse gerecht combineert de sappigheid van kip met de rijke smaak van pistachenoten en de frisse toets van bloedsinaasappels. Het is licht verteerbaar, voedzaam en ideaal voor mensen met kanker die op zoek zijn naar een smakelijke en aangepaste maaltijd.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 300 g pistachenoten (gepeld en niet gezouten)
  • 200 g (volkoren) bloem
  • zout of fleur de sel
  • 4 kipfilets
  • 4 (bloed)sinaasappels, 3 gepeld en in fijne sneetjes en sap van 1
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 120 °C. Rooster de pistachenoten kort in een antikleefpan zonder vetstof om hun aroma’s vrij te maken.
Hak of mix de geroosterde pistachenoten fijn. Meng ze met het volkorenmeel en voeg een snufje zout toe.
Rol de kipfilets door het pistache-meelmengsel en druk goed aan zodat de korst blijft kleven.
Leg de filets op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak 30 minuten in de oven. De kip moet sappig blijven vanbinnen en licht krokant vanbuiten.
Schil drie sinaasappels en snijd ze in dunne plakjes. Schik ze op elk bord. Besprenkel met olijfolie, peper en een beetje zout.
Pers de vierde sinaasappel en druppel wat sap over de kipfilets net voor het serveren. Serveer eventueel met volkorenbrood of een klein kommetje rijst voor een volwaardige maaltijd.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander zomers kipgerecht? Probeer dan zeker de brochettes met kip, ananas en krieltjes met avocado dip – heerlijk voor op de barbecue en aangepast aan jouw noden.

Meer inspiratie