Koolvis in papillot met tijm & rijst

Koolvis in papillot met tijm & rijst

Gemakkelijk te bereiden en te eten. Dankzij een bereiding in papillot blijven de aroma's goed bewaard en heb je geen vetstof nodig.

Ingrediënten

  • 1 rol aluminiumfolie
  • 1 dikke tomaat
  • 10 ml water
  • 4 diepgevroren koolvisfilets
  • 1 citroen
  • 5 ml azijn
  • 1 grote ui
  • 2 el gedroogde tijm
  • 2 zakjes witte rijst
  • 2 l water
  • 2 bouillonblokjes
  • Een snufje gejodeerd zout uit de molen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij vellen aluminiumfolie van ongeveer 40 cm lang af.
Was en snijd de tomaat, ui en citroen in plakjes.
Meng het water met de azijn in een klein glas.
Leg een koolvisfilet in het midden van elk vel aluminiumfolie.
Voeg 2 plakjes citroen, tomaat en ui toe op elke filet.
Bestrooi met 1 eetlepel tijm, een snufje zout en 2 koffielepels van het water-azijnmengsel.
Vouw de papillot goed dicht en leg ze op een bakplaat. Bak 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de rijst: dompel de zakjes in 1 liter kokend water met een bouillonblokje per liter. Laat 12 minuten koken en giet af.
Serveer de koolvis in een diep bord, samen met de rijst.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tip

Aarzel niet om aan water voor bijvoorbeeld pasta of aardappelen zout of bouillon toe te voegen om de nodige minerale zouten aan te leveren.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Probeer ook eens onze koolvis met groenten, een ander smakelijk en evenwichtig visgerecht.

Meer inspiratie