Appelbol

Appelbol

Een smakelijke, makkelijk te bereiden en energierijke snack. Een lekker ontbijt of dessert voor wie weinig eetlust heeft. Kan warm of koud gegeten worden, en is ook zeer lekker met een bolletje ijs.

Ingrediënten

  • 2 appels
  • bladerdeeg ( 4 x 12 cm op 12 cm)
  • 4 el. suiker
  • 4 el. bruine- of basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 kl. bloem
  • snuifje kaneel

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij elke appel in 8. Meng de suikers en de bloem en werk af met een snuifje kaneel.
Snij het bladerdeeg in vierkanten van 12 cm. Leg enkele stukjes appel in het midden en bestrooi ze met het suikermengsel.
Klop het ei los. Wrijf de randen van het bladerdeeg ermee in. Vouw het bladerdeeg dicht en smeer ook de bovenkant in met wat ei.
Bak de appelbol in de oven op 180°C gedurende 10 tot 15 minuten.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Dit is een recept uit het eindwerk van Christophe Godefroidt, ontwikkeld in samenwerking met de opleiding bachelor in de voedings- en dieetkunde, Katholieke Hogeschool VIVES en met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie