![Alcoholvrij aperitief](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_aperitif-sans-alcool.png)
Alcoholvrij aperitief
![Feestelijk recept](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_recette-festive.png)
Feestelijk recept
![Gezond recept](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_recette-saine.png)
Gezond recept
![Herfst](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_automne.png)
Herfst
Ingrediënten
- 1 kleine ananas (± 800g) of 200 ml ananassap
- 1 ½ roze pompelmoes (*)
- 4 eetlepels zwarte bessensiroop
Voorbereiding
Het sap uit de geschilde ananas centrifugeren. De pompelmoezen uitpersen. De 2 vruchtensappen mengen en over de glazen verdelen. Aan elk glas 1 eetlepel zwarte bessensiroop toevoegen zonder te mengen. De zwarte bessensiroop zinkt in het fruitsap en vormt zo een kleurdegradatie.
(*) Pompelmoes kan de werking beïnvloeden van meer dan 50 courante geneesmiddelen. Check dus de bijsluiter of stel de vraag aan uw arts.