Gevulde avocado

Gevulde avocado

Dit koude gerecht zal je minder snel misselijk maken dan een warm gerecht. Bovendien wordt verse kaas beter verdragen dan mayonaise. Krab of surimi en kwark leveren de eiwitten die je nodig hebt tijdens een behandeling.

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 1 grannysmithappel
  • 120 g krabvlees (vers, uit blik of diepvries) of geraspte surimi
  • 2 individuele potjes natuurkwark
  • 1 citroen
  • Espelettepeper (optioneel)
  • 6 à 8 takjes fijngesneden bieslook (of andere verse kruiden)

Voorbereiding

Avocado’s voorbereiden : Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit. Bewaar de schillen. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe ze in een kom.
Overige ingrediënten : Schil de appel en rasp grof. Laat het krabvlees of de surimi uitlekken.
Mengen : Voeg de geraspte appel, krab, yoghurt, citroensap en een snufje Espelettepeper toe aan de kom. Meng voorzichtig tot een homogeen mengsel.
Vullen : Vul de avocadoschillen met het mengsel. Werk af met fijngesneden bieslook vlak voor het serveren.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer

Zin in een andere frisse avocado-bereiding ? Probeer dan zeker de avocado-tomatendrank, licht en makkelijk verteerbaar.

Meer inspiratie