Asperges op z’n Vlaams

Asperges op z’n Vlaams

Dit traditionele Belgische gerecht is ideaal voor mensen met kanker. Asperges zijn licht verteerbaar en de eisaus zorgt voor extra eiwitten en comfort, zonder zwaar te zijn.
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 2 kg witte asperges (of neem groene asperges in plaats van witte : die hoeft u niet te schillen)
  • 4 eieren
  • 4 el 100% plantaardige margarine of olie
  • 6 eetlepels water
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • Nootmuskaat, peper, zout

Voorbereiding

Eieren koken : Kook de eieren 10 minuten tot ze hardgekookt zijn. Pel ze en prak ze fijn met een vork.
Asperges bereiden : Schil de witte asperges met een dunschiller. Kook of stoom ze 5 tot 10 minuten tot ze zacht zijn.
Saus maken : Verwarm in een pannetje het water met de margarine, nootmuskaat, peper en zout. Voeg, zodra de margarine gesmolten is, de peterselie en de geprakte eieren toe. Meng goed.
Serveren : Leg de asperges op de borden en overgiet ze royaal met de saus. Serveer eventueel met gestoomde aardappelen, ook overgoten met de saus.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander seizoensgerecht met asperges ? Probeer dan zeker de kalfslapjes met asperges, mals en smaakvol.

Meer inspiratie