Visfilets in een preifondue

Visfilets in een preifondue

Van look hoorde je misschien al over de kankerwerende eigenschappen. Maar wist je dat ook prei, net als ui, sjalot en bieslook tot dezelfde groep behoort?
Visfilets in een preifondue
30MIN. + 25MIN. KOOKTIJD
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 600 g witte visfilets (bv. zonnevis)
  • 1 kg in fijne ringen gesneden prei
  • 1 blokje of 1 zakje gedroogde visfumet
  • sap van 1 citroen
  • 20 g olie of plantaardige margarine
  • 20 cl magere room
  • 2 saffraanspampers
  • peper, snuifje zout

Voorbereiding

Verwarm de vetstof in een braadpan en laat de preiringen onder voortdurend omroeren gedurende 20 minuten op een zacht vuurtje stoven.
Breng in een kookpan 400 ml water met de visfumet aan de kook. Roer en leg vervolgens de vis in het borrelende water. Laat 10 min. koken onder deksel en draai de vis om halverwege de kooktijd. Laat ze uitlekken en laat de fumet gedurende 2 min. op een hevig vuur inkoken.
Leg de goed uitgelekte filets in de braadpan met de preiringen. Op smaak brengen met peper en wat zout. Vermeng de ingekookte fumet met de room, de saffraan en het citroensap. Roeren, in de braadpan gieten en het geheel gedurende 5 min. opnieuw opwarmen.
Heet opdienen met peterselierijst.
Download de receptenboek

Meer inspiratie