Glaasjes met komkommer, munt en basilicumcrème

Glaasjes met komkommer, munt en basilicumcrème

De combinatie van romige komkommer met munt en basilicum versterkt de frisheid van de komkommer.
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 1½ komkommer
  • 1/2 citroen
  • 1 el plattekaas
  • 5 basilicumblaadjes
  • Peper van de molen
  • 20 ml room
  • 2 tl suiker
  • Gejodeerd zout uit de molen
  • 10 muntblaadjes

Voorbereiding

Doe de room, de plattekaas, het basilicum en de suiker in een mixer. Mix en verdeel over 4 cocktailglaasjes.
Maak het bovenste laagje: schil de komkommers, snij ze in de lengte door en snij ze in stukken. Doe de stukken komkommer, de gewassen muntblaadjes en het citroensap in een mixer. Mix tot een smeuïg mengsel.
Proef en kruid naar smaak met peper en zout. Schep dit mengsel op de basis in de 4 glaasjes.
Plaats de bereidingen een halfuur in de koelkast.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tip :

Je kunt de munt of het basilicum in nog andere bereidingen gebruiken.

  • Munt: Mojito zonder alcohol, tabouleh, muntthee, aardbeiensmoothie
  • Basilicum: Bavarois met citroen, pesto, pizza en pastasaus.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Meer inspiratie