![Alcoholvrij aperitief](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_aperitif-sans-alcool.png)
Alcoholvrij aperitief
![Feestelijk recept](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_recette-festive.png)
Feestelijk recept
![Gezond recept](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_recette-saine.png)
Gezond recept
![Lente](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_printemps.png)
Lente
![Zomer](https://kanker.be/wp-content/uploads/2024/01/FCC_icones_recettes_ete.png)
Zomer
Ingrediënten
- 1/2 l kokend water
- 2 zakjes zwarte thee
- 2 kaneelstokjes
- 100 g suiker
- 700 ml granaatappelsap
- 250 ml vers geperst sinaasappelsap
- 700 ml spuitwater
- 1 sinaasappel, in dunne schijfjes gesneden
- 1 citroen, in dunne schijfjes gesneden
- 1 limoen, in dunne schijfjes gesneden
- 1 appel, in stukjes gesneden
- Enkele blokjes perzik, framboos, nectarine
- Optioneel: pitten van een verse granaatappel
Voorbereiding
Giet het kokende water over de theezakjes en de kaneel en laat 5 minuten trekken. Verwijder de theezakjes en roer er de suiker door, tot hij opgelost is.
Giet over in een mooie 2 l karaf (waarin je de sangria zal serveren), en voeg de andere ingrediënten (behalve het spuitwater) toe.
Laat minstens 2 tot 12u trekken in de koelkast.
Net voor het serveren, voeg je het spuitwater toe. Serveer in glazen met ijsblokjes.