Pancakes van zoete aardappel en gebakken appel

Pancakes van zoete aardappel en gebakken appel

Bekende chef kok Sofie Dumont verleent haar steun aan de acties van Stichting tegen Kanker. Als ambassadrice zal Sofie zich inzetten bij de acties rond gezonde voeding en kinderen. Elke maand ontdek je hier een nieuw, lekker recept van Sofie. Voor die geur in huis alleen al zou je het doen! Deze pancakes zitten boordevol vezels maar zijn vooral mega lekker.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 200 ml volle kokosmelk
  • 150 gr. gestoomde zoete aardappel in stukjes
  • 60 gr. oranje linzen, 1 nacht geweekt in water
  • 80 gr. amandelpoeder
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 1 vanillestok
  • 3 eieren
  • 8 kleine appeltjes
  • kokosolie om in te bakken
  • 1 el pistachenootjes
  • ½ granaatappel
  • ahornsiroop

Voorbereiding

Doe alle ingrediënten in de blender. Schraap het merg uit de vanillestok en voeg toe. Breek 3 eitjes erin en mix alles tot je een soepel deeg bekomt. Snij de uitersten van de appels, steek er het klokhuis uit en snij de ongeschilde appels in schijfjes van 1 cm.
Wrijf een koekenpan in met kokosolie, giet het pancakedeeg in de pan en strijk gelijk met de achterkant van een soeplepel. Haal de temperatuur van je vuur naar omlaag en laat zacht bakken tot je pancake een mooi kleurtje heeft. Draai om en kleur ook de andere kant.
Stapel de pancakes op een bord. Bak de appelschijfjes in kokosolie (of een andere plantaardige olie) en laat mooi kleuren.
AFWERKING Leg de gebakken appelschijfjes op de pancakes. Bestrooi met grof gehakte pistachenoten. Snij de granaatappel in 2 en klop de granaatappelpitten uit over de stapel. Giet er ahornsiroop over naar smaak. Serveer aan tafel met extra pistachenoten, granaatappel en gebakken appeltjes! Attack!
Download de receptenboek

Meer inspiratie