Lamskoteletjes met mangochutney

Lamskoteletjes met mangochutney

Een variant van dit recept met scampi’s vind je in onze rubriek Visgerechten.
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 8 lamskoteletjes(+-100 g elk)
  • 3 el knoflookolie
  • provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 1 rijpe mango, geschild, ontpit en in kleine stukjes
  • sap van 1 limoen of citroen
  • 1 el honing
  • 1 el gesnipperde, verse korianderblaadjes (te vinden in de supermarkt bij de verse kruiden)
  • 1 kl geraspte, verse gemberwortel (te vinden in de supermarkt bij de groenten en fruit)

Voorbereiding

Meng alle ingrediënten voor de chutney en laat minstens één uur rusten in de koelkast. U kan een pikante variatie bereiden door aan het mengsel 1 ontpit en gesnipperd Spaans pepertje toe te voegen.
Bestrijk de koteletjes met knoflookolie en zet ze afgedekt weg. Maak de mangochutney, indien u deze zelf wenst te bereiden. Rooster de koteletjes 5 min. aan elke kant. Kruid naar smaak. Serveer warm, met de lichtjes gekoelde chutney en (Turks of Marokkaans) brood.
Download de receptenboek

Meer inspiratie