Koude rijst- en kiphap

Koude rijst- en kiphap

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid) Deze maaltijd kan warm maar ook koud, wat vaak aantrekkelijker is bij misselijkheid. Bovendien kan het koud ook makkelijk tussendoor gegeten worden, op momenten waarop je minder misselijk bent. Eet bij voorkeur zowel de rijst als de kip koud. De combinatie warm en koud geeft vaak sneller misselijkheid.

Ingrediënten

  • 500 g rijst
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 lookteen
  • 4 kippenbillen of aantal kippenvleugels
  • 500 ml tomatensap
  • Verse of gedroogde tijm, salie, rozemarijn
  • Vetstof

Voorbereiding

Snijd de ui en de look fijn en de courgette in blokjes. Gaar de ui glazig in de vetstof en voeg dan look, courgette, gepelde tomaten, tomatensap en kruiden toe. Laat enkele minuten sudderen en voeg dan de rijst toe. Laat de rijst en de courgette garen en roer regelmatig om.
Als er te weinig vloeistof is om de rijst te garen, voeg dan wat groente- of kipbouillon toe. Als de rijst gaar is, en er is nog teveel vloeistof, giet dat dan af.
Bak de kip, gekruid met peper en zout, gaar terwijl de rijst kookt.

Meer inspiratie