Kalfsblokjes met aubergine en gember

Kalfsblokjes met aubergine en gember

Dit gerecht combineert mals kalfsvlees met zachte aubergine en frisse gember, die bekend staat om zijn misselijkheid-verminderende werking. Een eenvoudig, voedzaam en licht verteerbaar recept, speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker.

Ingrediënten

  • 600 g kalfsfilet
  • 4 ml water
  • Verse oregano
  • 2 aubergines
  • 8 aardappelen
  • 10 ml olijfolie
  • 15 g verse gember

Voorbereiding

Was de aubergines, verwijder de uiteinden en snijd ze in blokjes. Doe ze in een kookpot met de olijfolie en laat 5 minuten stoven. Voeg daarna het water toe en laat nog 15 minuten zachtjes sudderen.
Rasp de verse gember boven de aubergines en roer goed door.
Snijd het kalfsvlees in blokjes, voeg toe aan de pot en laat nog 5 minuten zachtjes meekoken.
Schil en was de aardappelen. Kook ze in een aparte pot met water tot ze gaar zijn (controleer met een mespunt).
Giet de aardappelen af, hak de oregano fijn en strooi over de aardappelen. Serveer alles samen op een bord.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tips

  • Je kunt de gember ook nog voor andere gerechten gebruiken.
  • Je kunt de aardappelen vervangen door rijst, tarwe, quinoa of iets anders.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Zin in nog een zacht en voedzaam gerecht ? Probeer dan zeker onze zachte viskerrie met groenten en fruit, ideaal voor afwisseling en comfort.

Meer inspiratie