








Ingrediënten
- 250 g kikkererwten (24u weken in koud water!) (of in blik of bokaal)
- 4 kleine ui (of 2 grote)
- 4 lookteentjes (heel en gepeld)
- 75 g tahini (sesampasta, supermarkt of biowinkel) (optioneel)
- 100 ml vers citroensap
- Olijfolie
- 10 ml witte wijnazijn
- Beetje zout
Voorbereiding
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Dit is een recept van chef Cathy Goyvaerts van Wonderworld, dat ze bereidde tijdens een ‘veggiedemo’ rond vegetarisch broodbeleg van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) voor de collega’s van Stichting tegen Kanker.
Zin in een herfstige variatie? Dan ga je onze pompoenhummus met bruin brood ook heerlijk vinden – zacht, kleurrijk en voedzaam.