Couscous met rode biet & omelet met broccoli

Couscous met rode biet & omelet met broccoli

Deze combinatie van couscous met rode biet en een zachte omelet met broccoli is speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker. Het gerecht is eenvoudig te bereiden, voedzaam en kan zowel warm als koud worden geserveerd.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 250 g rode bieten, gekookt
  • 2 kopjes griesmeel
  • 12 diepgevroren roosjes broccoli
  • 10 ml olijfolie

Voorbereiding

Doe het griesmeel in een kom, voeg een scheutje olijfolie toe en meng met een vork. Giet er vervolgens evenveel kokend water over als griesmeel. Roer om, dek af en laat 5 à 10 minuten wellen.
Schil de rode bieten, snijd ze in stukken en mix tot een gladde puree.
Plaats een serveerring op een bord. Schep ongeveer 1 cm rode bietenpuree op de bodem, gevolgd door 5 cm couscous. Druk lichtjes aan.
Kook de broccoliroosjes 10 minuten in kokend water. Giet goed af.
Klop twee eieren los in een kom, kruid naar smaak. Verhit een antiaanbakpan met een beetje olie. Giet het eimengsel in de pan, voeg de helft van de broccoli toe op één helft van de omelet. Vouw dicht. Herhaal voor de tweede omelet.
Snijd elke omelet doormidden en serveer met de couscous en rode biet.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tip

In de supermarkt vind je ook instant-griesmeel in een handig zakje.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Probeer ook onze broccoli-aardappelsalade met gerookte zalm – een fris en voedzaam recept, ideaal bij vermoeidheid.

Meer inspiratie