Een warme, gezellige maaltijd boordevol smaak. Deze Chinese fondue is rijk aan groenten en magere eiwitten, ideaal voor wie op zoek is naar een lichte maar voedzame maaltijd.

Hoofdgerecht

Feestelijk recept

Herfst
Ingrediënten
- 200 g varkensfilet
- 200 g kipfilet
- 120 g brocoli
- 120 g sojascheuten
- 4 grote verse champignons
- 4 kleine wortels
- ½ preiwit
- 1l ontvette gevogeltebouillon
- 8 el azijn
- 4 el sojasaus
- ½ knoflookteen
- Peper
- Currysaus: eidooier, mosterd, sojaolie, citroensap, sojasaus, kerriepoeder, magere plattekaas, peper
- Knoflooksaus: eidooier, mosterd, zonnebloemolie, citroensap, magere plattekaas, knoflook, peterselie, peper
- Pikante saus: azijn, ketchup, rode chilipeper, knoflook
Voorbereiding
Meng de eidooier met de mosterd.
Voeg geleidelijk de olie toe terwijl je klopt tot een romige textuur ontstaat.
Voeg de overige ingrediënten toe volgens het type saus.
Breng op smaak.
Snijd het vlees in dunne plakjes.
Was en snijd de groenten in gelijke stukken.
Schik alles op een grote serveerschaal.
Giet de bouillon in een fonduepan.
Voeg azijn, sojasaus, geperste knoflook en peper toe.
Laat 5 minuten zachtjes koken.
Elke gast dompelt een stukje vlees of groente in de warme bouillon met een fonduevork.
Laat ongeveer 5 minuten garen, afhankelijk van de dikte.
Serveer met rijst en de huisgemaakte sauzen.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Zin in een andere oosterse toets? Probeer dan zeker ook ons sobanoedels met scampi’s, mango en paddenstoelen.