Appel-rozijnendrank

Appel-rozijnendrank

Appel-rozijnendrank
5 MINUTEN
Sap
Sap

Ingrediënten

  • 500 ml gesuikerd appelsap
  • 160 mg rozijnen
  • 4 kleine bananen
  • 60 ml vloeibare honing
  • 1 theelepel kaneel

Voorbereiding

Doe het appelsap, de rozijnen, de banaan, de honing en de kaneel in een mengkom en mix met een staafmixer tot een gladde massa.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 316 kcal – Eiwitten: 2.4g per portie

Variatie

Voeg eventueel meer appelsap toe als de drank te dik is. Vervang de honing door rietsuikersiroop of bananensiroop.

Bewaartips

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Download de receptenboek

Meer inspiratie