100 jaar strijd tegen kanker
100 jaar strijd tegen kanker

​​Al 100 jaar strijden we tegen kanker  

De voorbije eeuw werd al een enorme vooruitgang geboekt in de strijd tegen kanker. Dit gaat van vroegtijdige diagnose en behandelingen tot een betere levenskwaliteit voor de patiënten. Vandaag is gemiddeld 70% van de mensen 5 jaar na hun kankerdiagnose in leven! Dankzij de aanhoudende inspanningen van de wetenschappelijke wereld, de patiënten, de gezondheidsprofessionals, de donateurs en de overheidsdiensten kunnen we de ziekte, elke dag, een beetje meer de kop indrukken. 

Maar ondanks al deze vooruitgangen blijft kanker een groot gezondheidsprobleem. De complexiteit van de ziekte vraagt nog meer inspanningen en engagement.  

Stichting tegen Kanker wil haar missie – als onafhankelijke organisatie en nationale, lokale en regionale referentie in de strijd tegen kanker – absoluut blijven verderzetten aan de zijde van onderzoekers, artsen, zorgverleners, overheden en patiënten en hun naasten. We willen helpen om de mechanismen van kanker te begrijpen en doeltreffendere behandelingen te vinden. We willen het leven van de patiënten verder verbeteren, ook wanneer volledige genezing niet meer mogelijk is.  

Dit is Typhanie. Een jonge vrouw van 33 jaar. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen van 8 en 6 jaar. Typhanie is het gezicht van onze nieuwe campagne. Deze TV spot is geïnspireerd op haar waargebeurde verhaal. Elk beeld is gebaseerd op foto’s die ze zelf tijdens haar kankerbehandeling heeft genomen.

​Team Hope: samen zetten we hoop om in overwinning 

De 100e verjaardag van Stichting tegen Kanker is de gelegenheid om alle mensen die zich elke dag inzetten in de strijd tegen de ziekte extra in de bloemetjes te zetten. 

Door hen symbolisch bijeen te brengen in ons Team Hope, willen we alle onderzoekers, artsen en zorgverleners gespecialiseerd in kanker een gezicht geven. We dragen hen een bijzonder warm hart toe, want al deze mensen brengen de missies van Stichting tegen Kanker op fantastische wijze in de praktijk. Zij geven ons hoop.  

2024: we geven het kankeronderzoek een boost

Het financieren van kankeronderzoek is de absolute prioriteit van Stichting tegen Kanker. Daarom kennen we in 2024 het ongeziene bedrag van 35 miljoen euro toe aan kankeronderzoeksprojecten! Deze 10 miljoen extra is nog maar de eerste stap, want we blijven onze financiering de komende jaren verhogen.  

Deze fantastische boost is mogelijk dankzij de niet-aflatende steun van onze donateurs, partners en vrijwilligers. Zonder hen zou niets mogelijk zijn.  

Dankzij hen wordt hoop omgezet in overwinning.  

Hoopdragers : zonder hen, geen hoop 

Onze donateurs, onze vrijwilligers, de medewerkers van Stichting tegen Kanker en diverse organisaties op het terrein spelen een cruciale rol. Dankzij hun engagement zijn ze onze hoop. Zonder hen zou niets mogelijk zijn.  

Mensen met kanker en hun naasten zijn het symbool van de strijd tegen kanker. Het is voor hen dat  Stichting tegen Kanker, Team Hope en iedereen achter de schermen zich elke dag opnieuw inzetten. Samen gaan we van hoop naar overwinning!