Roodbaars is tegenwoordig gemakkelijk verkrijgbaar in de grotere supermarkten. Deze vis bevat relatief weinig vet5 en is dus interessant om af te wisselen met vettere vissoorten (haring, paling, makreel, sardines, Groenlandse heilbot, zalm…), om toch niet te vaak vette vis te eten.
Visgerecht
Feestelijk recept
Gezond recept
Herfst
Winter
Ingrediënten
- 2 tomaten, gepeld en in plakken
- 250 g vastkokende aardappelen, geschild en in plakjes
- 2 middelgrote wortelen, in schijfjes
- Pepper en zout
- ¼ koffielepel komijn
- Olijfolie (max. 4 eetlepels)
- 2 gekonfijte citroenen, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesnipperd
- 1 kg roodbaars, gefileerd
- 4 eetlepels tahmira dial hoot (Marokkaanse pesto)
- Sap van ½ citroen
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Leg in een tajine (of stoofpot) een laag tomaten, een laag aardappelen en een laag wortelen. Kruid met peper, een beetje zout en komijn en besprenkel met wat olijfolie
Leg er de plakjes gekonfijte citroen op en bestrooi met de knoflook. Schik vervolgens de vis in een cirkel op de groenten
Meng de tahmira dial hoot met het citroensap en giet over de vis
Werk af met olijfolie. Dek af en gaar 45 minuten in de oven.
Recept van Fatima Marzoukoi