Waterkers courgette soep

Waterkers courgette soep

Deze soep combineert de pittige smaak van waterkers met de zachte textuur van courgette. Ze is eenvoudig te bereiden en ideaal voor wie op zoek is naar een lichte, voedzame maaltijd. Perfect als voorgerecht of lichte lunch. Waterkers loopt op kop in de lijst van meest voedzame groenten en fruit. Interessant in de preventie van chronische ziekten, waaronder kanker.
Waterkers courgette soep
10MIN. + 20MIN. KOOKTIJD
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 1/2 bosje waterkers
  • 2 courgetten
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 1 blokje magere kippen-of groentebouillon
  • 2 el (olijf)olie
  • Peper, snuifje zout

Voorbereiding

Was de waterkers grondig en hak fijn. Schil de aardappel en courgettes en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de ui.
Verhit een scheutje olie in een grote kookpot en fruit de ui tot hij glazig is. Zo komen de aroma’s goed vrij zonder dat hij verbrandt.
Voeg de waterkers, courgettes en aardappel toe. Laat enkele minuten zachtjes stoven zodat de groenten al wat zachter worden.
Voeg het bouillonblokje toe en giet water bij tot de groenten net onder staan. Dek af en laat ongeveer 20 minuten koken tot alles gaar is.
Mix de soep tot een glad geheel. Voeg indien nodig wat extra water toe om de gewenste dikte te bekomen.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook eens de courgette-granny soep, een zachte en lichtzure variant die de smaakpapillen prikkelt.

Meer inspiratie