Haringsalade met zure-roomsaus

Haringsalade met zure-roomsaus

Deze salade met gemarineerde haring is perfect voor mensen met kanker. Ze combineert aardappelen, verse appels en ingelegde haringfilets, afgewerkt met een romige, lichtzure saus. Rijk aan eiwitten en energie, en geschikt bij verminderde eetlust of vermoeidheid.
Haringsalade met zure-roomsaus
20 min
Sla
Sla
Visgerecht
Visgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 280 g aardappelen
  • 2 appelen
  • 800 g zure haringfilets uit conserven
  • 100 ml zure room
  • 60 g mayonaise

Voorbereiding

Schil en was de aardappelen. Snijd ze in kleine, gelijke stukjes. Kook ze ongeveer 15 minuten in licht gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en laat volledig afkoelen.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Laat de haringfilets uitlekken en snijd ze in stukjes.
Meng in een grote kom de afgekoelde aardappelen, appelblokjes en haring. Voeg de zure room en mayonaise toe. Meng voorzichtig tot alles goed gemengd is.
Voor extra smaak kun je fijngesnipperde ui toevoegen, de zure room vervangen door extra mayonaise, of enkele kappertjes toevoegen.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Energie: 664 kcal- Eiwitten: 34.8g

VARIATIE : Voeg een versnipperde ui bij de salade, vervang de zure room door extra mayonaise en/of voeg kappertjes toe aan de salade.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Zin in een andere vissalade ? Probeer dan onze haring met zure-roomsaus.

Meer inspiratie