Rijst met garnalensalade

Rijst met garnalensalade

Deze koude rijstsalade met garnalen en een romige saus op basis van mayonaise, curry en tomaat is ideaal voor mensen met kanker. Ze is rijk aan eiwitten en energie, en kan zowel als hoofdgerecht of bijgerecht geserveerd worden.
Rijst met garnalensalade
15 MINUTEN
Sla
Sla
Visgerecht
Visgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 220 g ongekookte witte rijst
  • 300 g mayonnaise
  • 40 g tomatenpuree
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Enkele druppels citroensap
  • 480 g gepelde garnalen

Voorbereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 10 minuten). Giet af en laat volledig afkoelen.
Meng in een grote kom de mayonaise, tomatenpuree, kerriepoeder en citroensap. Proef en pas de smaak aan indien nodig.
Voeg de garnalen toe aan de saus en meng voorzichtig zodat ze goed bedekt zijn. Serveer de koude rijst op een bord en leg de garnalensalade ernaast of erbovenop.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).
Energie: 881 kcal – Eiwitten: 32.7g

VARIATIE :

Vervang de garnalen door reepjes gekookte kip. Vervang 1/3 van de mayonnaise door volle yoghurt

 

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Fan van frisse salades met garnalen? Probeer dan zeker onze garnalen en cashewnoten in ananas salade – een verrassende combinatie van zoet en hartig.

Meer inspiratie