Makreelpasta met verse spinazie

Makreelpasta met verse spinazie

Deze smeuïge makreelpasta is een voedzame en licht verteerbare bereiding, ideaal voor mensen met kanker. Serveer koud op geroosterd brood of met jonge spinazieblaadjes voor een frisse toets.
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 275 g makreelfilet (bij voorkeur gerookt)
  • 200 g magere plattekaas of cottage cheese
  • 150 g verse spinazie (of waterkers)
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 à 2 eetlepels citroensap
  • Zwarte peper naar smaak

Voorbereiding

Vis voorbereiden : Verwijder indien nodig de graten uit de makreel. Verkruimel de vis grof in een kom.
Ingrediënten mengen : Voeg de plattekaas, olie, peterselie, citroensap en peper toe. Meng goed tot een gladde pasta.
Koelen : Laat de bereiding enkele uren rusten in de koelkast voor een optimale smaak.
Serveren : Leg de pasta op een bedje van gewassen en uitgelekte spinazieblaadjes. Serveer op kamertemperatuur met geroosterd brood.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een andere frisse en eiwitrijke starter ? Probeer dan zeker de vistartaar met verse spinazie, licht en makkelijk verteerbaar.

Meer inspiratie