Pancakes van zoete aardappel en gebakken appel

Pancakes van zoete aardappel en gebakken appel

Deze luchtige pannenkoeken op basis van zoete aardappel zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. De combinatie met gebakken appels, pistachenoten en granaatappelpitjes zorgt voor een heerlijke smaak en een voedzaam geheel.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 200 ml volle kokosmelk
  • 150 gr. gestoomde zoete aardappel in stukjes
  • 60 gr. oranje linzen, 1 nacht geweekt in water
  • 80 gr. amandelpoeder
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 1 vanillestok
  • 3 eieren
  • 8 kleine appeltjes
  • kokosolie om in te bakken
  • 1 el pistachenootjes
  • ½ granaatappel
  • ahornsiroop

Voorbereiding

Schraap de vanillezaadjes uit het stokje. Doe de eieren in een blender. Voeg de zoete aardappel, uitgelekte linzen, amandelpoeder, kokosmelk, ahornsiroop, bakpoeder en vanillezaadjes toe. Mix tot een glad beslag.
Verwijder het klokhuis van de appels, maar schil ze niet. Snijd ze in schijven van ongeveer 1 cm dik.
Verhit wat kokosolie in een pan. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan en vorm een schijf van ongeveer 10 cm. Strijk glad met een lepel. Bak op laag vuur tot de onderkant goudbruin is. Draai voorzichtig om en bak de andere kant. Herhaal met de rest van het beslag.
Verhit in een andere pan wat kokosolie. Bak de appelschijven tot ze zacht en goudbruin zijn.
Stapel de pannenkoeken op een bord. Leg de gebakken appels erop. Bestrooi met pistachenoten en granaatappelpitjes. Werk af met een beetje ahornsiroop naar smaak. Serveer eventueel met extra fruit en noten.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook ons recept voor pannenkoek, een zachte en voedzame optie voor elk moment van de dag.

Meer inspiratie