Thaise curry met kip en aubergines

Thaise curry met kip en aubergines

Een ware smaakbom, deze curry. Wat verwacht je anders van een gerecht dat citroengras, look, gember, koriander, sojasaus én kokosmelk op een heerlijke manier combineert? Al die ingrediënten maken de curry ook nog eens rijk aan calorieën en eiwitten.
Thaise curry met kip en aubergines
30 MINUTEN
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Lactosevrij
Lactosevrij
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • stengel citroengras 10 g
  • sjalot 1/2
  • knoflook 1 teentje
  • gember 5 g
  • verse koriander
  • sojasaus 1 tl
  • zonnebloemolie 1 el
  • kokosmelk 75 ml
  • kip 100 g
  • basmatirijst 60 g
  • aubergine 1/2
  • maïs 30 g
  • maïzena 1/2 tl

Voorbereiding

Snijd 1 cm van de onderkant van het citroengras. Verwijder het buitenste blad en snijd in stukjes. Maal fijn met een stamper. Pel en snipper de sjalot. Pel de knoflook en snijd klein. Snijd de verse gember klein. Doe vervolgens de gember, knoflook, sjalot, koriander, citroengras en sojasaus in de blender. Blend totdat er een smeuïg geheel ontstaat.
Verhit de zonnebloemolie in een pan op een hoog vuur. Voeg het geblende geheel toe en verhit al roerend gedurende 1 minuut. Giet de kokosmelk erbij en laat inkoken. Dit geheel vormt de curry.
Snijd de kip in blokjes en leg het in de pan. Zet daarna het vuur zacht en laat de kokosmelk 8 minuten zacht inkoken met de kip.
Laat terwijl water inkoken voor de basmatirijst. Kook gedurende 8 minuten en giet de rijst af.
Was de aubergines, snijd in blokjes, spoel de maïs af met water en voeg toe aan de curry. Laat 5 minuten sudderen totdat de groenten gaar zijn. Los de maïzena op met een eetlepel water en voeg toe aan de pan. Laat vervolgens indikken.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid)

Meer inspiratie