Een feestelijk en smaakvol gerecht dat de sappigheid van lamskoteletten combineert met de zoetzure toets van mangochutney. Deze eenvoudige bereiding is ideaal om de eetlust op te wekken. Perfect voor wie op zoek is naar variatie en comfort in moeilijke tijden.
Vleesgerecht
Feestelijk recept
Winter
Ingrediënten
- 8 lamskoteletjes(+-100 g elk)
- 3 el knoflookolie
- Provençaalse kruiden
- Peper en zout
- 1 rijpe mango, geschild, ontpit en in kleine stukjes
- sap van 1 limoen of citroen
- 1 el honing
- 1 el gesnipperde, verse korianderblaadjes (te vinden in de supermarkt bij de verse kruiden)
- 1 kl geraspte, verse gemberwortel (te vinden in de supermarkt bij de groenten en fruit)
Voorbereiding
Begin met de chutney: meng in een kom de mangostukjes met het citrussap, de honing, koriander en gember. Voeg eventueel de Spaanse peper toe voor een pittige toets. Laat minstens een uur rusten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Wrijf ondertussen de lamskoteletten in met knoflookolie en bestrooi ze met Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat ze even marineren onder een deksel.
Verhit een grillpan of gewone pan op middelhoog vuur. Bak de koteletten ongeveer vijf minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn aan de buitenkant en sappig vanbinnen. Breng indien nodig verder op smaak.
Serveer de lamskoteletten met de licht gekoelde chutney. Heerlijk met Turks of Marokkaans brood om de saus op te deppen.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Probeer ook eens de scampi’s met mangochutney, een smakelijk alternatief zonder vlees.