Cooling

Cooling

Dit lichte en frisse sapje is ideaal om de mond te verzachten en het lichaam zachtjes te hydrateren. De combinatie van venkel en komkommer zorgt voor een zachte smaak, terwijl het tomatensap een hartige toets toevoegt. Perfect bij misselijkheid of verminderde eetlust.
Alcoholvrij aperitief
Alcoholvrij aperitief
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept

Ingrediënten

  • 200 g venkel
  • 1 komkommer
  • 200 ml tomatensap
  • Ijsblokjes

Voorbereiding

Om het recept Cooling te beginnen, was de venkel en komkommer grondig. Snijd de uiteinden van de komkommer af en snijd beide groenten in stukken die geschikt zijn voor je sapcentrifuge.
Pers de venkel en komkommer uit met een sapcentrifuge om een vers, voedzaam sap te verkrijgen dat licht verteerbaar is.
Giet het sap in een shaker, voeg het tomatensap en enkele ijsblokjes toe.
Schud krachtig gedurende enkele seconden om de smaken goed te mengen en het sap te koelen.
Serveer onmiddellijk in een glas, eventueel gegarneerd met een schijfje komkommer of een venkeltopje.

Dit recept Cooling is voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook eens ons recept voor citroen- of limoenijs, een andere verfrissende optie bij smaakveranderingen of verminderde eetlust.

Meer inspiratie