Tijd voor coupe merci, de actie ter ondersteuning van kankeronderzoek

Tijd voor coupe merci, de actie ter ondersteuning van kankeronderzoek

In oktober bundelen Stichting tegen Kanker en Febelhair hun krachten met de actie coupe merci. De hele maand oktober kunnen klanten in de deelnemende kapsalons een donatie doen ten voordele van het wetenschappelijk kankeronderzoek. Met een gift vanaf 5 euro dragen bezoekers direct bij aan de ontwikkeling van nieuwe en betere behandelingen voor mensen met kanker.

Waarom bij de kapper?

Kappers spelen een belangrijke rol in het leven van mensen. Ze zijn vaak vertrouwenspersonen waarbij klanten zowel mooie als moeilijke momenten delen uit hun leven. In geval van haarverlies door kankerbehandeling, zoals chemotherapie, helpen kappers bij de verwerking en het herstel van het zelfvertrouwen. Daarom zijn kapsalons de perfecte plek om het belang van kankeronderzoek te benadrukken. Geen betere ambassadeur voor de actie ‘coupe merci dan de kapper!

De coupe merci campagne is eenvoudig en toegankelijk. Met een laagdrempelige aanpak zorgt de actie ervoor dat kappers en hun klanten samen het kankeronderzoek ondersteunen. Het verrassingseffect zit hem in het moment: tijdens een kappersbezoek het gesprek openen over een onderwerp dat anders niet zo makkelijk wordt aangekaart. En de QR-code op de kapspiegels die het nog eenvoudiger maakt om bij te dragen aan dit belangrijke doel.

Haarverlies door kankerbehandelingen

Kankerbehandelingen, zoals chemotherapie, hormoontherapie en gerichte therapieën, kunnen haarverlies veroorzaken doordat de celdeling in de haarfollikels wordt verstoord. Dit haarverlies kan ook wenkbrauwen, wimpers en andere lichaamsbeharing treffen. Maar aangezien behandelingen steeds meer op maat worden afgestemd, leidt niet elke behandeling tot haarverlies. Bovendien kunnen technieken zoals koelingskappen het verlies van haar verminderen of uitstellen.

Kappers bieden waardevolle adviezen aan patiënten tijdens hun behandeling en hergroei. Het kiezen voor een korter kapsel kan helpen om haarverlies in plukken te verminderen. Gedurende de behandelingen en tijdens de hergroei wordt aangeraden om zachte, niet-agressieve en hoog-tolerante shampoos te gebruiken. Ook haarverf en andere agressieve producten worden in deze periode vermeden. Bij het kammen van het haar is het ook beter om de handen te gebruiken in plaats van een borstel.

Het belang van kankeronderzoek

De belangrijkste missie van Stichting tegen Kanker is de financiering van baanbrekend onderzoek naar kanker. Innovatieve projecten, beoordeeld door onafhankelijke wetenschappelijke raden, dragen bij aan de ontwikkeling van betere behandelingen en hogere genezingskansen. Door deel te nemen aan de actie ‘coupe merci helpen klanten van kapsalons om dit te versnellen.

Geen kappersbezoek gepland in oktober?

Wie in oktober geen kappersbezoek heeft gepland of wiens kapper niet meedoet aan de actie, kan ook een donatie doen via de website van Stichting tegen Kanker. Elke gift, groot of klein, maakt een verschil en helpt kankeronderzoekers in hun strijd tegen de ziekte.

Samen gaan we van Hoop naar Overwinning!

Meer informatie over de actie is te vinden op: kanker.be/coupe-merci/