Mosselen op z’n Vlaams

Mosselen op z’n Vlaams

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 1 klein bosje bladselderij
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 50 gr 100% plantaardige margarine

Voorbereiding

Was de mosselen, en gooi openstaande en kapotte mosselen weg. Was de groenten en snijd ze fijn. Pers de look. Stoof de groenten in de olie met de knoflook gedurende een paar minuten.
Voeg mosselen, peper en tijm toe. Laat de mosselen al kokend garen gedurende +- 8 minuten tot ze allemaal openstaan. Schud ze ondertussen af en toe eens op, met het deksel op de pan.
Serveer met brood of… frieten uit de oven.

Meer inspiratie