Moelleux van haverzemelen met pompelmoes

Moelleux van haverzemelen met pompelmoes

Dit dessert is rijk aan verschillende soorten vezels, zowel uit fruit als uit granen – ideaal ter preventie van overgewicht en kanker. Citrusvruchten, zoals pompelmoes, zouden net als ander fruit een waaier aan interessante stoffen voor kankerpreventie bevatten, zoals een hoge concentratie aan vitamine C. Toch een kleine kant- tekening: pompelmoes laat zich niet combineren met verscheidene geneesmiddelen. De vrucht bevat namelijk furano-coumarines, die de werking van sommige medicijnen minder of net sterker maken. Het effect kan aanhouden tot drie dagen na het eten van pompelmoes! Lees dus de bijsluiter.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 90 g gesmolten boter natuur (125 à 150 g)
  • 60 g lichte cassonadesuiker
  • 2 eieren
  • 1 yoghurt
  • 80 g (volkoren) bloem
  • 1⁄2 zakje droge gist
  • 30 g tarwezemelen
  • Geraspte schil van 1 (bio- of gewassen) pompelmoes (+ eventueel wat extra als versiering)
  • 25 g haverzemelen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de boter met de suiker en voeg een per een de eieren toe, onder voortdurend opkloppen.
Voeg de yoghurt en vervolgens de bloem, gist, zemelen en pompelmoesschil toe. Meng goed.
Giet het deeg in zes kleine, ingevette vormen en bak 25 minuten.
Recept van Candice Kother

Meer inspiratie