Mocktail pompelmoes en rozemarijn

Mocktail pompelmoes en rozemarijn

Het zuiden in je glas. De pompelmoes roept de heerlijke zomerzon op, en de rozemarijn doet je dromen van de Middellandse Zee.
Alcoholvrij aperitief
Alcoholvrij aperitief
Feestelijk recept
Feestelijk recept

Ingrediënten

  • 40 cl vers pompelmoessap
  • 20 cl water
  • 40 cl bruiswater
  • 20 gram rietsuiker
  • 8 takjes rozemarijn
  • Crushed ice

Voorbereiding

Verhit het water in een kleine kookpot en voeg de rietsuiker toe.
Zodra de suiker opgelost is voeg je 4 rozemarijntakjes toe en haal je de kookpot van het vuur.
Laat de siroop afkoelen.
DE MOCKTAIL SERVEREN : Vul het glas met 2 scheppen crushed ice. Voeg 4 eetlepels van de rozemarijnsiroop toe (de overschot kan je makkelijk. Enkele dagen bewaren in de koelkast. Voeg 10 cl pompelmoessap toe. Vul aan met 10 cl bruisend water.

Meer inspiratie